„A Vision without a Task is but a Dream, a Task without a Vision is a Drudgery, a Vision with a Task is the Hope of the World.”

Newsletter

Stay informed of our latest news!

Projektek

Rólunk

„A Vision without a Task is but a Dream, a Task without a Vision is a Drudgery, a Vision with a Task is the Hope of the World.”

Az 1992-ben létrejött Angkor Alapítvány fő célkitűzése a két régió – az európai és a délkelet-ázsiai régió kulturális értékeinek megismertetése, és megőrzése. Az alapítványtevőket (idegenforgalommal, térinformatikával, hidrológiai mérnöki tevékenységgel foglalkozó vállalatokat, vállalkozásokat) az a cél vezérelte, hogy magyar kutatók szakemberek világszínvonalú nemzetközi kutatási programokban vehessenek részt.

Előzmények

Mindig is érdeklődés és egzotikumokra éhes figyelem kísérte a keletkutatást. Körösi Csoma Sándor, Hopp Ferenc világszerte ismert nevek. E századunk 60-as éveiben magyar hidrológusokat hívtak Kambodzsába, hogy az évszázadok alatt tönkrement öntözőrendszert mérjék fel és munkájukról készítsenek jelentést. Az 1990-es években több szakértői delegáció járt a térségben és több értékes dolgozat született ebben az időszakban.

1991 novemberében Szihanuk kambodzsai herceg és Göncz Árpád a Magyar Köztársaság Elnöke Szándéknyilatkozatot írt alá, hogy a további együttműködési szándékot közösen megerősítsék. Ennek a közösen megerősített szándéknak eredményeként 1992 júniusában bejegyezték az Angkor Alapítványt Budapesten.

A rendszerváltozás során megjelentek Magyarországon az alapítványok, azzal a szándékkal, hogy teret biztosítsanak azoknak a tevékenységeknek, melyek nem közvetlenül kormányzati célokat valósítanak meg, hanem meghatározott civil kezdeményezésekre nem vállalkozási (nem elsősorban vállalkozási) indítékkal szerveződnek. Ide tartoznak azok az alapkutatások, melyek nem egy-egy kutatási területhez, egy-egy meghatározott tudományághoz tartoznak. Ezeknek az alapítványoknak olyan feladatokat, kutatási programokat kell megfogalmazniuk, melyek megvalósítására erőforrásokat tudnak felkutatni és rendelkezésre bocsátani.

 

Közhasznúsági jelentések

2010

2009

 

Angkor Alapítvány

H-1061 Budapest Hegedű utca 9.
Adószámunk: 18012271-1-42

info@angkor.org.hu

 

Hírek

“Önkéntesek voltunk Kambodzsában”

23.11.2011.

Önkéntesek voltunk Kambodzsában

Angkor Alapítvány fotókiállítása
Helyszín: TETŐ Galéria
Időpont: 2011. augusztus 26. 11:00

Pécsi fotókiállítás

30.07.2011.

L1000827

Photo Exhibition of Sándor Csortos Szabó
Angkor, Cambodia